Veerle Deknopper

Specialiteit : Schrijven van biografieën in boekvorm, artiestenbio’s , artikels rond klassieke muziek en cultuur in het algemeen, schrijven van gedichten en maken van schilderijen waar mensen blij van worden. Ik ben autodidact, en geniet van de droom waar wie mij volgen wil mee van kan genieten. Samen groeien.

Wat ik probeer te vertellen ? Mijn verhaal om mezelf te mogen zijn, mijn gevecht om identiteit. Het feit dat niets er komt zonder  een gevecht, waarop je gerust mag terugblikken om het doel dat  je probeert te bereiken extra mooi te beleven. Ik wil dat mensen uitdagingen aangaan. Dit laat ik steeds naar voor brengen wanneer ik iemand interview voor Cultuurpakt of Tertio.  

Mijn grote voorbeeld: Wie niet? Ik laat me graag  inspireren door al wie me voorging in het beleven van gevoel. Zo gaan mijn boeken over historische vrouwen tijdens het fin de siècle gebeuren, hun eigenzinnigheid, koppigheid en wilskracht inspireren me sterk en zorgen ervoor dat ik door hun geest te exploreren mijn eigen pad durf kiezen. Zo ging mijn eerste boek  over Lou Andreas-Salomé. In de schilderkunst gaat dat van het naïeve kleurenspel van Frida Kahlo naar de Vlaamse primitieven. Ook Middeleeuwse anonieme tekeningen uit manuscripten spreken me op mystieke manier aan. Complexiteit en eenvoud ontmoeten mekaar graag.

Op welke realisatie ben je heel fier :
Dat mijn naïef werk vooral wordt gesmaakt en aangeschaft door klassiek opgeleide kunstenaars. Ik voelde me daar eerst heel erg ongemakkelijk bij, maar nu voelt het aan als het mogen schenken van een onbevangen gevoel. 

Facebook: https://www.facebook.com/Knopskaya/ 
Instagram: @VeerleDeknopperKnopskaya

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Kunstschilder

Patrick De Vliegher

Hoewel het van de kleuterklas geleden was dat ik nog een penseel in de hand

Kunstschilder

Suzana Jovanovic

Foto – Jan Krijtenburg Suzana Jovanovic – schilderen ( autodidact; studeerde filosofie ) Geboren en

Kunstschilder

Hilde Houbrechts

Ikaros: Als je zo ver gaat als Ikaros dan verbrand je, dan sterf je. Toch

Kunstschilder

Natasja Delanghe

Kunst zit in het bloed. Dat was bij mij niet anders. Met het automatisme van