Philippaers Liesbeth (This Girl)

Hallo daar,

Mijn naam is This Girl, Liesbeth Philippaers. Ik ben autodidact en maak schilderijen en objecten in kunsthars.

Al van kleins af aan was ik bezig met kleurencombinaties, waarschijnlijk toen nog onbewust, maar het moest kloppen in mijn hoofd.

Mijn ouders lieten me als kind naar de tekenacademie gaan, maar ik voelde me daar een buitenbeentje omdat ik zeer energiek was en niet het geduld had om een in mijn ogen perfect mannetje te tekenen. Realistisch tekenen sprak me niet aan, dus ik dacht dat kunst maken helemaal niets voor mij was.

Toen ik op volwassen leeftijd te maken kreeg met een bore- en burn out omdat ik zo hard de moeite deed om het ‘normale’ pad binnen de samenleving te volgen, voelde ik dat ik het over een andere boeg moest gooien.

Op dat moment ben ik beginnen experimenteren met een borstel, acrylverf en een doek. Eerst schilderde ik abstracte landschappen, maar al snel had ik het gevoel dat ik meer expressieve kunst wou maken. Iets wat bij mijn persoonlijkheid paste: energiek, wispelturig, kleurrijk en warm.

Zo is mijn huidige kunststijl ontstaan. Ik maak nu schilderijen en objecten in kunsthars, soms in combinatie met andere materialen. Het zijn echte kleurbommen. Kenmerkende technieken voor mijn werk zijn: drip art, fluid art, spray art en dip art.

Jackson Pollock maakte in zijn succesvolle periode ook schilderijen in drip art, maar ik vergelijk mezelf niet graag met andere kunstenaars omdat iedereen uniek is.

De boodschap achter mijn werken is meestal een knipoog naar wat er zich op dat moment in mijn leven afspeelt, vertaalt naar een groter geheel.

Bij het afsluiten van een reeks werken uit een bepaalde periode uit mijn leven, ben ik altijd zeer enthousiast over wat ik gemaakt heb. Op dit moment is dat bijvoorbeeld de serie schilderijen gemaakt met een condoom waar ik heel trots op ben. Ze hangen in een galerij in Knokke, maar helaas op de dag dat mijn tentoonstelling zou starten, is ons land in lock down gegaan.

In de toekomst ga ik gewoon volgen wat er op mijn pad komt en hoop ik zoveel mogelijk mensen te kunnen raken via mijn kunst. ideeën stromen constant toe in mijn hoofd, dus aan inspiratie geen gebrek. Het is enkel een kwestie om naast de opvoeding van 3 kinderen genoeg tijd te vinden om ze allemaal te realiseren.

Website: Www.thisgirl.be
Facebook: www.facebook.com/thisgirl.be.liesbethphilippaers
Instagram: @this_girl_liesbethphilippaers

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Haikudichter

Luk Gybels

Luk Gybels (Hasselt, 1961) is een haikudichter. “Ik had de haikumicrobe als student al te

Kunstschilder

Hilde Moreel

Ik ben Hilde, geboren in 1967. Ik kwam in contact met verschillende vormen van kunst.

Schrijver

Kristel Dewaele

In het dagelijkse leven is Kristel Dewaele °1972 liefhebbende echtgenote, moeder van twee prachtige kinderen

Florist

Els Geerdens

Eigenwijze én Veelzijdige Lisianthus Ik droomde als kind reeds van een leven als kunstenaar en