Maurien Bart

Van kind af aan was ik al veel aan het tekenen, zo vaak dat ik op school daar regelmatig straf voor kreeg. Dit gedrag werd zelfs op den duur toegestaan op het voortgezet onderwijs, anders kon ik me niet op de les focussen. In mijn vervolgopleiding was het weer eens raak. Ik was een leraar stiekem aan het natekenen, wat mijn mede studenten erg amusant vonden en dat stoorde de leraar enorm. Ik moest laten zien waar ik mee bezig was, en hij was verbaasd. Ook was ik verbaasd om zijn reactie: “Als het klaar is wil ik je tekening graag hebben”.

Natuurlijk bleef het niet bij potlood of pentekeningen. Ik begon in te zien dat aquarelpotlood erg prettig en egaal de tekeningen kleur gaven. Steeds vaker werden verjaardagscadeaus gerelateerd aan aquarelpotlood, die mij uitdaagden om toch maar eens water toe te voegen bij het pigment. Zo ontdekte ik het schilderen.

Ondertussen leerde ik mijn vrouw kennen die mij ook inspireerde vaker personen te tekenen. Mijn creativiteit verdiepen met een tekencursus leek mijn vrouw een goed idee, waar ik vroegtijdig een punt achter zette. Mijn schoonvader volgde tegelijk een schilderscursus en enthousiasmeerde me hiermee. De moed zakte nog verder in mij eigen inspiratieloze schoen die ik moest natekenen op tekencursus. Dus toen er het jaar er na eindelijk plek was schreef ik me snel in bij kunsteducatie Walcheren schilderscursus. In 2010 mocht ik voor het eerst exposeren. Samen met medecursisten in een galerie de ruimte vullen met eigen kunst was best spannend. Een persoonlijke studie “licht en donker” hing er van me te pronken. Wat iedere beginnend kunstenaar zich wel kan voorstellen is dat je dan hoopt op bekendheid, dat je werk gewaardeerd wordt en dat het verkocht wordt…. Maar wat vraag je dan voor je werk…

Diverse inspirerende, maar ook tegenvallende cursussen volgden nog. In 2015 leek het me leuk met een schilderswedstrijd en expositie “Torenwacht” in de vuurtoren van Westkapelle mee te doen. Daar won ik met “Het hoge licht” de publieksprijs. Hierdoor en door een expositie Zee Ansicht in 2016 werd ik geselecteerd om met andere kunstenaars in 2019 een expositie te voorzien van 8 kunstwerken met als thema Zeeland.

Onder andere schilder ik in opdracht landschappen, stadsgezichten, surrealistisch en portretten. Mijn werk kenmerkt zich vooral door het levendige kleurgebruik en worden bij schemerlicht zelfs mystiek.

Facebook: www.facebook.com/maurien.bart
Instagram: www.instagram.com/maurienbart

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Dichter

Tania Menten

Onder haar auteursnaam ca1000 -lees camille- zoekt zij de schoonheid van imperfectie. Zij verbloemt niets.

Florist

Els Geerdens

Eigenwijze én Veelzijdige Lisianthus Ik droomde als kind reeds van een leven als kunstenaar en

Schrijver

Kristel Dewaele

In het dagelijkse leven is Kristel Dewaele °1972 liefhebbende echtgenote, moeder van twee prachtige kinderen

Kunstschilder

Jeroen Van Gysel

Ik maak schilderijen met als basis oude foto’s die ik vind op het internet, die