Jos Bollen

Ik omschrijf me graag als een rasechte Lummenaar wiens tijd door schilderen en beeldhouwen wordt beheerst. Het begon allemaal 34 jaar geleden toen ik in Kermt (Hasselt) schilderlessen ben gaan volgen bij Willy Beenaerts. Schilderen en tekenen bleek onmiddellijk mijn passie te zijn.

Vervolgens ben ik in Diest terechtgekomen bij ‘t Penseeltje alwaar ik het ‘fijn’-schilderen onder de knie heb gekregen. Het was altijd een enorme uitdaging om alles zo realistisch mogelijk te schilderen, alsof het een foto was.

Na wat jaren schilderen ben ik dan als autodidact begonnen met beeldhouwen, wat een enorm verschil was om van 2D naar 3D over te gaan. Door de jaren heen heb ik mijn eigen stijl in mijn beelden weten te brengen en heb ik mijn schilderijen hierop laten aansluiten. In mijn creaties van brons vormt het MENSELIJK LICHAAM steeds de rode draad.

Ik laat met drijven onder het motto van de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie en zoek voortdurend de perfecte balans tussen OERKRACHT en FIJNE SENSUALITEIT, tussen het rauwe van de REALITEIT en de SCHOONHEID die daarachter verborgen ligt. Mijn werken zijn krachtig en tegelijk gevoelig breekbaar.

Ik heb ondertussen al verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland achter de rug. Ik had bovendien de eer enkele mooie sculpturen in opdracht te mogen maken waaronder eentje voor de verbroedering van de gemeente Heusden-Zolder met Bad Arolsen in Duitsland.

Website: www.josbollen.be

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Kunstschilder

Suzana Jovanovic

Foto – Jan Krijtenburg Suzana Jovanovic – schilderen ( autodidact; studeerde filosofie ) Geboren en

Schrijver

Veerle Deknopper

Specialiteit : Schrijven van biografieën in boekvorm, artiestenbio’s , artikels rond klassieke muziek en cultuur in

Kunstschilder

Eefje Van den Brande

Gevoelsmatig laat Eefje Van den Brande de underdog stralen in haar kunst: Het kreupele paard,

Woordkunstenaar

Jee Kast

Jee Kast speelt met woord. Op papier of op een podium. Gekscherend of maatschappelijk bewogen. Met gevoel en