Eefje Van den Brande

Gevoelsmatig laat Eefje Van den Brande de underdog stralen in haar kunst: Het kreupele paard, de misvormde poot van een kip, …  Willekeurige vormen, ontstaan uit de transparantie van inktvlekken, transformeert ze met dynamische en krachtige penseelstreken tot lyrische, organische vormen. Zo geeft ze vorm aan de misvorming. De interactie met haar beeld daagt haar uit om de figuur wel of niet volledig vast te leggen.

De figuur ondergaat een metamorfose. Door er in te schilderen wat er misschien niet hoort geeft Eefje vorm aan een andere wereld. Eentje waar plaats is voor verscheidenheid: “Waar eerst mijn figuren realistisch, donker en compact waren, zijn ze nu surrealistisch, open en helder. De dynamiek in mijn huidig werk wil ik naast het schilderen ook laten evolueren naar andere media zoals video en rubber.”

Naast het schilderen begeleidt Eefje cursisten in het deeltijds kunstonderwijs en geeft ze workshops, waar ze haar passie van tekenen en schilderen kan doorgeven: “Mijn parcours bestaat uit het overbrengen van een boodschap via mijn schilderijen én cursisten begeleiden in hun artistieke proces. Dat is voor mij de perfecte combinatie.”

www.eefjevandenbrande.com
Instagram: eefjevandenbrande.art 
facebook: Eefje Van den Brande – Kunst
www.schilderenmeteefje.com  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Kunstschilder

Hilde Houbrechts

Ikaros: Als je zo ver gaat als Ikaros dan verbrand je, dan sterf je. Toch

Upcycling-kunstenaar

Sabina De Graeve

Ik ben een upcycling-kunstenares en maak spiegel-en glasmozaïeken. Waarom upcycling? In deze tijden van overconsumptie

Kunstschilder

Benjamin Casiano

De kunstenaar Benjamin Casiano uitte al in zijn jeugd diepe emoties op doek en papier.