Benjamin Casiano

De kunstenaar Benjamin Casiano uitte al in zijn jeugd diepe emoties op doek en papier. Geboren en getogen in New York City, waar hij ook zijn studies in kunst succesvol afgerond heeft.

Om een kunstenaar te worden, was ik gestimuleerd door mijn familieleden, mijn mentoren en leraren. Vooral de vrouwen speelden een cruciale rol in mijn leven, die ik uit dankbaarheid en bewondering vaak schilder. Op die manier geef ik mijn eerbetoon aan die belangrijke personen die mijn leven hebben gevormd. De meeste van mijn personages worden met een oog afgebeeld, dat een weerspiegeling is van mijn alter ego en product van mijn onderbewustzijn. Zelf ben ik gedeeltelijk blind geworden, maar ironische aan is dat ik deze personages had geschilderd veel eerder ik mijn zicht verloor. Tegenwoordig is het schilderen van personages met een oog de kenmerk van mijn kunst geworden.

Mijn schilderijen worden overal in de wereld tentoongesteld, door verschillende galerijen in de Verenigde Staten, China, Europa ( Parijs )…Talloze keren zijn mijn werken met onderscheiding erkend en met prijzen bekroond. En vele bedrijven en particulieren zijn de verzamelaars van mijn schilderijen. Onlangs heb ik een aantal van mijn werken naar België opgestuurd, waar ik een deel ga nemen van een multiculturele evenement. Zodra het weer veilig is van Corona virus, zullen mijn schilderijen te bezichtigen zijn bij mooie interieur zaak “Joie de Vivre” in Kapellen.

Wat is mijn doel als kunstenaar? – simpelweg om iets nieuws en moois aan moderne cultuur bij te dragen, stap voor stap, schilderij per schilderij…

Website: www.casiano.info

Geef een reactie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Modeontwerper

Deborah Raemdonck

Mijn naam is Deborah Raemdonck en ik ben een ontwerper van breipatronen. Online kan je

Kunstschilder

Maurien Bart

Van kind af aan was ik al veel aan het tekenen, zo vaak dat ik

Schrijver

Veerle Deknopper

Specialiteit : Schrijven van biografieën in boekvorm, artiestenbio’s , artikels rond klassieke muziek en cultuur in

Kunstschilder

Frank Van Herck

Encyclopedia (2012, olieverf op doek) is een tweeluik dat is ontstaan in de context van