Wim Meeus

Mijn verhaal begint na mijn opleiding als bakker en het doorlopen van de (toen nog verplichte) legerdienst.

Het was in de beginfase van het internet. Er was nog geen sprake van YouTube en Facebook.
Maar wel van Macromedia Flash. Het allereerste computer programma waar je bewegende animaties kon maken die je op een website kon gebruiken.

Een vriend van me zei me dat ik dat moest leren gebruiken omdat ik goed kon tekenen.
En zo gebeurde. ik kocht de applicatie en met de handleiding bij de hand ging ik aan de slag.

Wat volgde was een proces dat meer dan 20 jaar zou duren en me veel verder zou brengen dan ik ooit had kunnen dromen. Ik wou namelijk geen bakker worden, ik wou iets met tekenen kunnen doen.

Met een gekregen computer en een hoop boeken stortte ik mij in de zelfstudie en bouwde mezelf om tot een specialist op gebied van grafisch ontwerp voor websites, specifiek in het vakgebied interface design.

Zo geraakte ik tewerkgesteld bij kleine, minder kleine en later grote bedrijven.
Het meest bekende zal waarschijnlijk Telenet zijn, waar ik verantwoordelijk was voor de allereerste layout van de portaalsite zita.be.

Na +20 jaar actief in de IT kwam ik samen met mijn gezin echter in een situatie terecht waar we dagelijks twee ritten moesten maken van één uur enkel. Met andere woorden dagelijks vier uur in de wagen zitten enkel en alleen om onze zoon op de school te krijgen waar hij als jonge gast met asperger de beste kansen zou krijgen zich te ontwikkelen.

Omdat dit niet haalbaar was als gewone werknemer besloten we een kleine zaak te openen op zelfstandige basis. Dit werd later bekend als “Soup&Co.” in Hasselt. Op die manier kon ikzelf ’s morgens mijn zoon brengen terwijl mijn echtgenote de gerechten klaar maakte en ’s avonds reed mijn echtgenote terwijl ik de zaak dicht deed. Een ritueel wat zich dagelijks, gedurende 3 jaar, herhaalde.

De beste beslissing ooit, want onze zoon doet op dit ogenblik zijn laatste jaar AVV – Audio Visuele Vorming – op PIKOH Hasselt. Een zware A-richting die hij nooit had kunnen doen zonder de mega goeie begeleiding van de OV4 leraars in Overpelt.

Ondertussen zijn we dus 50 jaar oud en zover dat we opnieuw wat focus kunnen leggen op grafisch werk. Ik heb mezelf leren tatoeëren en heb een klein grafisch bedrijfje in opstart.

www.bluwink.be
www.lazysuperheroes.be

Ondertussen is ook ons horeca-verhaal uitgegroeid naar wat nu www.bluw.be is, en waar we jongeren de kans willen geven om op een haalbare manier activiteiten te organiseren.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Fotograaf

Martha Xucunostli

Martha Xucunostli is lid van Willemsfonds Kortrijk. Ze werd geboren in de vallei van de

Schrijver

Veerle Deknopper

Specialiteit : Schrijven van biografieën in boekvorm, artiestenbio’s , artikels rond klassieke muziek en cultuur in

Kunstschilder

Jeroen Van Gysel

Ik maak schilderijen met als basis oude foto’s die ik vind op het internet, die