Els Geerdens

Eigenwijze én Veelzijdige Lisianthus

Ik droomde als kind reeds van een leven als kunstenaar en ik zag mezelf beeldhouwen. Doch, het leven gaat zoals het gaat, ik leerde realistisch schilderen en mocht het zalig vinden schaduwen te plaatsen bij mijn portrettekeningen in houtskool, daar op de kunsthumaniora voelde ik me zóó thuis. En toch… studeerde ik jaren later, onder druk van de buitenwereld, uiteindelijk af in de zorgrichting. Nu, vele jaren later heb ik gekozen voor de middenweg, dat is het beste. Ik werk deeltijds in de zorg en deeltijds in een bloemenzaak.

Goede dingen gebeuren plots onverwachts en het leven blijkt dan wonderschoon. Van mijn droom mocht ik mijn werkelijkheid maken. Onder de naam ‘Ateljee E’ werk ik sinds enkele jaren, naast mijn bazen, ook voor mezelf. Hier ben ik mijn eigen kleine meester en mag ik met het hoogste genoegen kunst creëren. De combinatie van deze drie banen is in dit moment goed, ik voel me gezegend.

Het begon destijds allemaal met een opleiding tot florist, nadien meesterflorist en sindsdien weet ik: Mijn verhaal, dit prille begin met ‘Ateljee E’ is alles wat ik als kind wilde en zóó veel meer…

Ik ontwikkelde vrij snel mijn eigen natuurlijke handtekening met kronkelende twijgjes en afhangende takken, afbladderende schors of doorgezaagde stammen als een sterke basis. Lysianthus, Gloriosa, Dahlia en Anturiums verwerk ik graag in mijn pronkstukken, van eenvoudig tot de grotere werken.

Nog méér naar buiten komen, op evenementen mijn werk laten zien, mijn creativiteit ontwikkelen zodat ik op termijn de moed mag vinden om alle zekerheden los te laten.

Fleuramour in Alden Biezen is zo een plek waar ik mijn verlangen tijdens het jaarlijks bloemenparadijs volkomen mag bevredigen, tot hier toe viel ik nog niet in de prijzen doch, ik doe het niet voor de roem of de faam, succes zou mogelijks een gevaar voor mijn creativiteit kunnen zijn. Eenvoudigweg deelnemen én alzo langzaam mogen bijleren, dat maakt me gelukkig. Ik durf telkenmale zelf naar de feedback van de uitstekende kunstenaars uit de jury vragen, deze meningen én gedachten zijn mij van zeer grote waarde.

Spoedig, op een mooie zonnige dag zal ik om iedere goede reden als leerling gaarne wensen te leren van een groot meester. De schoonheid van kunst én bloemen, iemand zal dat weldra in mij zien.

Facebook: https://www.facebook.com/Ateljee

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Kunstschilder

Jeroen Van Gysel

Ik maak schilderijen met als basis oude foto’s die ik vind op het internet, die

Kunstschilder

Eddy Detournay

Zo’n 12 jaar geleden ben ik met schilderen begonnen in Frankrijk waar ik een jaar

Kunstschilder

Hilde Houbrechts

Ikaros: Als je zo ver gaat als Ikaros dan verbrand je, dan sterf je. Toch

Kunstschilder

Eefje Van den Brande

Gevoelsmatig laat Eefje Van den Brande de underdog stralen in haar kunst: Het kreupele paard,