Jos Bollen

Ik omschrijf me graag als een rasechte Lummenaar wiens tijd door schilderen en beeldhouwen wordt beheerst. Het begon allemaal 34 jaar geleden toen ik in Kermt (Hasselt) schilderlessen ben gaan volgen bij Willy Beenaerts. Schilderen en tekenen bleek onmiddellijk mijn passie te zijn.

Vervolgens ben ik in Diest terechtgekomen bij ‘t Penseeltje alwaar ik het ‘fijn’-schilderen onder de knie heb gekregen. Het was altijd een enorme uitdaging om alles zo realistisch mogelijk te schilderen, alsof het een foto was.

Na wat jaren schilderen ben ik dan als autodidact begonnen met beeldhouwen, wat een enorm verschil was om van 2D naar 3D over te gaan. Door de jaren heen heb ik mijn eigen stijl in mijn beelden weten te brengen en heb ik mijn schilderijen hierop laten aansluiten. In mijn creaties van brons vormt het MENSELIJK LICHAAM steeds de rode draad.

Ik laat met drijven onder het motto van de allerindividueelste expressie van de allerindividueelste emotie en zoek voortdurend de perfecte balans tussen OERKRACHT en FIJNE SENSUALITEIT, tussen het rauwe van de REALITEIT en de SCHOONHEID die daarachter verborgen ligt. Mijn werken zijn krachtig en tegelijk gevoelig breekbaar.

Ik heb ondertussen al verschillende tentoonstellingen in binnen- en buitenland achter de rug. Ik had bovendien de eer enkele mooie sculpturen in opdracht te mogen maken waaronder eentje voor de verbroedering van de gemeente Heusden-Zolder met Bad Arolsen in Duitsland.

Website: www.josbollen.be

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print
Kunstschilder

Hilde Houbrechts

Ikaros: Als je zo ver gaat als Ikaros dan verbrand je, dan sterf je. Toch

Upcycling-kunstenaar

Sabina De Graeve

Ik ben een upcycling-kunstenares en maak spiegel-en glasmozaïeken. Waarom upcycling? In deze tijden van overconsumptie

Grafisch ontwerper

Wim Meeus

Mijn verhaal begint na mijn opleiding als bakker en het doorlopen van de (toen nog